VUOSI 2017

 

Näillä kotisivuilla  http://personal.inet.fi/koti/piskis  ,  http://koti.mbnet.fi/piskis   ja  www.piskis.org
jotka on perustettu v 2000  ja ylläpidetään täysin vapaaehtoisten yksityisten henkilöiden voimin ( Piskis Ry:n jäsenistöä ), on tarkoitus esitellä
Piskis ry:n vapaaehtoisissa  sijaiskodeissa olevien / maastosta Piskis ry:n vapaaehtoisten itse loukuttamat kadonneet tai hylätyt lemmikkieläimet niin, että niille löytyisi joko alkuperäinen omistaja tai uusi turvallinen koti. Tarjoamme myös piskis-sijaiskotia niille  hoitosopimussuojan mirreille, joille ei ole löytynyt omistajaa 15 vrk:n säilytysajan kuluttua eikä uutta kotiakaan ole kukaan tarjonnut; sijaiskodeissa mirrit voivat odotella sopivan uuden kodin löytymistä rauhassa ( kaikille on aikaa myöten löytynyt uusi koti mutta joskus kestää useita kuukausia).

Piskis ry | Facebook   josta voi nopeimmin tarkistaa, onko joku havainnoinut karkurisi, löytyy myös hakusanalla piskis. Facebookiin voit  laittaa viestin karkuristasi tai havaitsemastasi lemmikistä, joka voi olla jonkun toisen etsimä ja kaipaama karkuri.

 Kuopion kaupungin  sopimussuojalla ,  jota hoitosopimuksen perusteella  hoitaa Savisaaren Ratsastuskeskus Oy , talli@savisaari.com   on v 2013 lopulta alkaen omat facebook-sivut  , joten näillä Piskis ry:n sivuilla ei ole suojan asukkien tilanteesta ajantasaista tietoa.

https://www.facebook.com/ pages/ Kuopion-kaupungin-pieneläinsuoj a/266198313538198

Tarkista siis suojan fbook-sivuilta , onko karkurimirrisi ehkä jo kaupungin rahoittamalla suojalla Savisaaressa ja varmista samalla suojan aukioloajat ( puh 0400564662 ) !

Piskis-sivuille kohtiin "Ilmoita  kadonnut / löytynyt "  tai "Lemmikkejä annetaan " toivomme myös muiden ihmisten ja löytöeläinsuojien , erityisesti Pohjois-Savon alueelta , laittavan ilmoituksen hoiviinsa tulleista lemmikeistä, jotta tieto ehkä hieman paremmin tavoittaisi omistajan tai  kodin tarjoajan !

  Piskis ry:n vapaaehtoisissa sijaiskodeissa yksityisten henkilöiden luona on v 2016 ollut  hoidossa  kodittomia  kissoja , erityisesti eläinsuojelueläinlääkärien pyynnöstä maastosta talteen ottamiamme pentueita emoineen ja tyhjilleen jääneiden navettojen kissalaumojen jäseniä. Suurimmat talteenotot on tehty Kuopion pohjoispuolelta ( Rautavaara,   Nilsiän maaseutukylät )  .    V 2016 aikana Piskis ry:n sijaiskodeissa on ollut hoidossa  reilusti yli 200 mirriä .  Kaikki sukukypsät leikkautettiin,  loislääkittiin ja mikrosirutettiin ennen uusiin koteihin luovutusta ja  pennuistakin melkein kaikki  tarvitsivat perusrokotusten ohella  erilaisista syistä eläinlääkärihoitoa ( mm flunssa- ja virtsatietulehduslääkityksiä,  muiden tulehdussairauksien antibioottilääkityksiä )sekä lisäravintoa mm emonmaitovastikkeen muodossa . Maastopennuilla on syntymästään asti riskinä saada maaperässä olevista alkueläimistä hengenvaarallisia tauteja ja Sonkajärveltä haettu 8-jäseninen pentue menehtyikin kokonaan isospora coccidae-alkueläimen aiheuttamien suolistovaurioiden takia ja lisäksi Rautavaaran pentueissa oli useita vakavia silmäherpestapauksia, joista osa johti sokeutuneen pennun nukuttamiseen pois. Vaativia ortopedisia leikkausoperaatioita  oli  kolme ( mm eturaajan amputaatio murtumien takia ja autoon törmänneen mirrin lonkkanivelen sijoiltaan menon korjaus) . 

Piskis ry:n pankkitilille FI9356000520200620 voi osoittaa rahalahjoituksia erityisesti näiden maastosta talteen otettujen piskis-sijaiskotimirrien leikkauksia ja lääkintäkuluja varten .

Kotisivuilla esitellään  Piskis ry:n vapaaehtoisissa sijaiskodeissa vuoden 2017 aikana olevat eläimet digivalokuvin ja löytöpaikkatiedoin niin, että lemmikkinsä kadottaneet henkilöt voivat tarkistaa , onko oma kadonnut Tessu-koira tai Nöpö-kissa  sijaiskodeissa ja lemmikin hankintaa harkitseva voi kuvien avulla päätyä ottamaan hylätyn eläimen omakseen (katso  löydetyt, kodittomat). Huom. eläimen "rotutuntomerkit" on tarkoitettu antamaan vain vaikutelma siitä, miltä se lähinnä näyttää sivujen ylläpitäjän silmin ; teksti ei tarkoita koskaan sitä, että kyseessä olisi varmasti  puhdasrotuinen yksilö.

Piskis-kotisivuille , lähinnä faceen, voivat  yksityiset lemmikin haluavat tai omalleen uutta kotia etsivät , lemmikkinsä kadottaneet  tai  karkuteillä olevan lemmikin luokseen talteen ottaneet laittaa tai lähettää oman  ilmoituksensa  (eläimen tuntomerkit, katoamis- / löytöpaikkatiedot ja omat yhteystietonsa ) mutta nettisivujen vieraskirjapalvelua ei ole saatu toimimaan palveluntarjoajien "kadotessa " .

Piskis-kotisivujen ylläpitäjille voi lähettää tietoja ja viestejä SÄHKÖPOSTIna osoitteilla:

piskis@pp.inet.fi     piskis@mbnet.fi    piskis@kuopiolainen.com. Myös piskis-hakusanalla löytyviä facebook-sivuja voi käyttää tiedon- ja viestinvälitykseen.

Digikuvat  Piskis ry:n sijaiskodeissa olevista lemmikeistä  viedään  usein myös Kuopion Prisman ja Kolmisopen markettien ilmoitustauluille, jotta lemmikkinsä kadottaneet tai ne henkilöt, jotka haluavat ottaa löytöeläimen omakseen, voivat nähdä  kaupassa käydessään ilmoitukset voivat ottaa yhteyttä kuvien yhteydessä mainittuihin puhelinumeroihin . 

Kotisivujen yleistekstien elävöityksenä on käytetty  piskis- sijaiskodeissa olleiden eläinten kuvia.

Päivitetty 14.04.2017         
Laskuri otettu käyttöön 25.02.2001     Ilmainen www-laskuri
copyright © 2001 piskis   
webmaster