KODITTOMAT

Vuosi  2017
Sattuneiden toimintakatkosten takia nettisivut pidetään  näkyvissä kahdella palvelimella siksi, että  huolto- ym. katkosten aikana ainakin toinen palvelin on käytössä ja tiedot löytöeläimistä voidaan  pitää ajan tasalla .  

Piskis ry on täysin vapaaehtoinen palkaton v 2000 perustettu kodittomien lemmikkien hyväksi toimiva kuopiolaisyhdistys, joka pyydystää maastosta karkureita ja kodittomia mirrejä ja hoitaa niitä vapaaehtoissa sijaiskodeissa sekä etsii niille uudet kodit, ellei omistajaa löydy. Kaikki hoidokkimme rokotetaan, madotetaan ja aikuiset leikkautetaan ennen uuteen kotiin luovutusta. 

E-mail:
piskis@pp.inet.fi
 
piskis@mbnet.fi
piskis@kuopiolainen.com
http://personal.inet.fi/koti/piskis 
http://koti.mbnet.fi/piskis

Piskis ry | Facebook 

 HUOM. Savisaaressa sijaitsevan Kuopion kaupungin sopimusperusteisen löytöeläinsuojan (pieneläinsuojan) asiakaspuhelinnumero on  0400 564662 .  Myös tekstiviestillä voi sinne tehdä ilmoituksen löydetystä tai kadonneesta eläimestä.  Piskis ry ei ole sopimussuojan hoitaja vaan hoitosopimus on Savisaaren  ratsastustallin omistajan ja kaupungin välinen.         

SAVISAARESSA SIJAITSEVA SOPIMUSPERUSTEINEN SUOJA OTTAA VASTAAN JA LUOVUTTAA LÖYTÖELÄIMIÄ OMISTAJILLE JOKA PÄIVÄ n KLO 8-18 MUTTA TUONTI- / HAKUAIKA ON SOVITTAVA SUOJANHOITAJAN KANSSA ENSIN PUHELIMITSE 

https://www.facebook.com/ pages/ Kuopion-kaupungin-pieneläinsuoja/266198313538198

Kissansa kadottaneiden tulisi ilmoittaa karkurin tuntomerkit ja lähtöpaikka suojalle ja  näille Piskis ry:n sivuille jo parin  päivän kuluttua katoamisesta, sillä nykyisin karkureiden omistaja aloittavat kyselyn ja etsinnän usein  vasta viikkojen päästä. Nopea etsinnän aloitus helpottaisi suojan ruuhkia ja  useampi mirri pääsisi takaisin omaan kotiin.

Karkuriksi olettamansa lemmikin talteenottaja saa , jos hänellä on siihen mahdollisuus,  hoitaa lemmikkiä kotonaan MUTTA AINA TULEE ILMOITTAA talteenotetusta lemmikistä mahdollisimman laajalti (lähimmille suojille tuntomerkit, löytöpaikka ja talteenottajan yhteystiedot, kauppoihin , pylväisiin yms  ilmoitus ja näitä ilmaisia Piskis-sivuja  toivotaan käytettävän ilmoitteluun, jotta tieto kulkeutuisi  kadottajallekin) . 

   Lähetä sähköpostitse yhteystietosi Piskis ry:n osoitteeseen   piskis@pp.inet.fi  tai piskis@mbnet.fi ,  jos haluat tarjota sijaiskodin tai vaikkapa heti pysyvänkin kodin piskis-sijaiskotien mirreille. 

 Piskis ry:n pankkitilille Fi93 560005-20200620 voi osoittaa rahalahjoituksia erityisesti näiden sijaiskotimirrien leikkauksia ja lääkintäkuluja varten .

     HUOM    UUSIMMAT  KODITTOMIEN ILMOITUKSET HETI ALUSSA !

 

 Jatkuvasti on ruoka-avun tarvetta ja erityisesti pehmeää ruokaa tarvittaisiin ( purkki- tai pussiruokana mutta myös muroille on käyttöä ) sillä piskis-sijaiskodeissa on koko ajan talteenotettuja mirrejä , usein tiineitä tai pentunsa saaneita emokissoja, joilla on paljon eri kasvuvaiheissa olevia pentuja ja valtava ruokahalu kun suurin osa pennuista  syö kiinteää ruokaa. .Ruuat / hiekat jaetaan heti pentusijaiskoteihin . Tiedossa on  koko ajan  valvontaeläinlääkärien tai yksityisten pyynnöstä talteenotettavien jonossa useita 5-15-jäsenisiä mirrilaumoja , joita haetaan talteen muutama mirri kerrallaan , ensin pennut ja emot ja muut sitä mukaa kuin tilaa sijaiskodeissa on, joten ruokaa ja hiekkaa tarvitaan jatkuvasti .
Jos voit lahjoittaa ruokaa ( ja paakkuuntuvalle hiekallekin on käyttöä) , niin lahjoituksesi noudetaan haluamanasi aikana, kun ilmoitat sähköpostilla  piskis@mbnet.fi tai tekstiviestinä 0440519490 mistä ja milloin lahjoitus on noudettavissa. Voit itsekin viedä lahjoituksia suoraan piskis-sijaiskoteihin kun katsot numeron kuvien yläosasta , soitat niihin ja sovit ajan.

 

KIS17 ANNUKKA       piskis-sijaiskoti   0443653520 
   
löytöpvm 12.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros        omistajalle       
koira          naaras         X uusi koti
muu     leikattu      lopetus/ syy
tuntomerkit tullessaan n 7kk ikäinen  lyhytkarvainen mustaturkkinen valkolaikkuinen  tuttökissa ANNUKKA 
erityistiedot n. 7kk ikäinen tyttö, vielä leikkaamaton mutta luovutetaan uuteen kotiin leikattuna, rokotettuna, sirutettuna ja loishäädettynä.
Tämä pienikokoinen mirri on talteenotettu joulukuussa pienestä navettakissalaumasta Kuopion koillispuolen maaseudulta. Annukka on erittäin leikkisä ja toivoisi kotia toisen kissan kaveriksi. ihmiseloon tottuminen on vielä vähän vaiheessa, leikkii esillä ja tulee lähelle, mutta ei anna vielä vapaaehtoisesti koskea itseensä.
Talteenottaessa Annukka oli vielä niin pieni että annettiin rauhassa kasvaa vähän isommaksi
mutta leikkautetaan ennen luovutusta. Nyt on kasvanut leikattavaksi sopivaan kokoon ja uuden kodin etsintäkin voi alkaa.
Sijaiskoti Kuopiossa 044 3653520 
luovutusmaksu 140€
löytöpaikka Kuopio / Nilsiä, 

 

KIS17 Kuhasten SESSA   piskis-sijaiskoti  0440519490  
   
löytöpvm 27.03.2017 rotu eur/ luovutettu
kissa     X uros         omistajalle       
koira          naaras        X  uusi koti
muu     leikattu  27.03.2017   lopetus/ syy
tuntomerkit vajaan  2 v ikäinen lyhytkarvainen mustaturkkinen tyttökissa SESSA joka on käytännössä kesy mutta aluksi arastelee uudessa paikassa. 
erityistiedot SESSA- mirri on haettu   talteen  Puutossalmentien varrelta kohteesta, jossa on elellyt usean  mirrin porukkana pääosin ulkorakennuksissa vaikka ovat saaneetkin ruokaa päivittäin eteistiloissa.SESSA on  27.3.2017Siilinjärven kunnan eläinlääkäriasemalla  leikattu ( sai sulavat tikit ) , rokotettu, sirutettu ja loishäädetty . Mirri on nyt sijaiskodissa ja heti  valmis lähtemään uuteen kotiin jossa  kiva kesy kaverikissa olisi tietysti mukava mutta muutaman päivän totuttelun jälkeen onnistuisi varmaan myös ainoana mirrinä elely kun vain annetaan rauhassa totutella uuteen kotiin. Viihtyisi paremmin jos ei joudu pienten lasten seuraan.  Ota yhteys  sijaiskotiin 0440519490 tai piskis@mbnet.fi  jos mirrille on ainoana tai toisen kaverina tarjolla koti luonasi.
löytöpaikka Kuopio / Puutossalmentie, Kuhanen

 

KIS17 Kuhasten IINES   piskis-sijaiskoti  0440519490  
   
löytöpvm 22.032017 rotu eur/ luovutettu 28.03.2017
kissa     X uros         omistajalle       
koira          naaras        X  uusi koti koeajalle
muu     leikattu  24.03.2017   lopetus/ syy
tuntomerkit vajaan  2 v ikäinen lyhytkarvainen mustaturkkinen tyttökissa IINES joka on käytännössä kesy mutta aluksi arastelee uudessa paikassa. 
erityistiedot Iines- mirri on haettu   talteen  Puutossalmentien varrelta kohteesta, jossa on elellyt usean  mirrin porukkana pääosin ulkorakennuksissa vaikka ovat saaneetkin ruokaa päivittäin eteistiloissa. .IINES on  124.3.2017. Lupsakka- eläinlääkäriasemalla  leikattu ( sai sulavat tikit ) , rokotettu, sirutettu ja loishäädetty . Mirri ont nyt sijaiskodissa ja heti  valmis lähtemään uuteen kotiin jossa kesy kaverikissa olisi tietysti mukava mutta muutaman päivän totuttelun jälkeen onnistuisi varmaan myös ainoana mirrinä elely kun vain annetaan rauhassa totutella uuteen kotiin. Ota yhteys  sijaiskotiin 0440519490 tai piskis@mbnet.fi  jos mirrille on ainoana tai toisen kaverina tarjolla koti luonasi.
löytöpaikka Kuopio / Puutossalmentie, Kuhanen

 

KIS17 Vuotjärven  Sanni & Fanni     piskis-sijaiskoti  0440519490  
   
löytöpvm 21.01-02.02.2017 rotu eur/ luovutettu
kissa       2X uros         omistajalle       
koira          naaras        2X  uusi koti
muu     leikattu   31.01.-02.02.2017 lopetus/ syy
tuntomerkit n 1-2 v ikäiset  lyhytkarvaiset punavalkoruskeat  tyttökissat SANNI  ja FANNI ovat vielä ujoja kun eivät ole kunnolla saaneet elellä ihan ihmisen lähellä. Ilmeiltään mirrit ovat kuin aurinkonaamoja .
erityistiedot Nämä kaksi mirriä on haettu   talteen  Vuotjärven ykköskohteesta, jossa ovat elelleet neljän mirrin porukkana pääosin ulkorakennuksissa vaikka ovat saaneetkin ruokaa kellariin. Mirrit on eri aikoihin  (31.01.- 02.02.2017) Siilinjärven eläinlääkäriasemalla  leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty ja ovat nyt sijaiskodissa  valmiita lähtemään uuteen kotiin mieluiten yhdessä tai kesyn mirrin  kaverikissana  Ota yhteys  sijaiskotiin 0440519490   jos mirreille on yhdessä tai kaverina erikseen tarjolla koti luonasi.
löytöpaikka Kuopio / Nilsiä, Vuotjärvi 

 

KIS17 Vuotjärven  Helvi     piskis-sijaiskoti  0407500002 
   
löytöpvm 21.01.2017 rotu eur/ luovutettu
kissa      X uros         omistajalle       
koira          naaras        X  uusi koti
muu     leikattu  27.01.2017    lopetus/ syy
tuntomerkit n 1v ikäinen  lyhytkarvainen selkäpuolelta mustaturkkinen vatsapuolelta valkea a tyttökissa HELVI 
erityistiedot Tämä mirri on haettu   talteen viimeisenä  Vuotjärven kakkoskohteesta omistajan jouduttua vakavan sairauden vuoksi pysyvästi pois kotoaan . Mirri on   27.01.2017 Siilinjärven eläinlääkäriasemalla  leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty ja on nyt sijaiskodissa Siilinjärvellä Minnan luona ollen valmis lähtemään uuteen kotiin jossa kaverikissa olisi tietysti mukava mutta muutaman päivän totuttelun jälkeen onnistuisi varmaan myös ainoana mirrin elely. Ota yhteys  sijaiskotiin 0407500002   jos mirrille on kaverina tai erikseen tarjolla koti luonasi. .
löytöpaikka Kuopio / Nilsiä, Vuotjärvi 

 

KIS16 Vuotjärven VEETI      piskis-sijaiskoti  0440519490  
   
löytöpvm 14.12.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros        X omistajalle       
koira          naaras          uusi koti
muu     leikattu  16.12.2016    lopetus/ syy
tuntomerkit n 1v ikäinen  lyhytkarvainen valkoturkkinen mustalaikkuinen valkeahäntäinen kesyhkö poikakissa VEETI
erityistiedot Veeti on nuori  poikamirri , joka on haettu  14.12 talteen Vuotjärven kakkoskohteesta ja  16.12.2016 Paavon luona leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty. Veeti arastelee vielä lähikontaktia mutta  antaa silittää itseään rauhallisin ottein ja välillä tulee jopa viereen nukkumaan. Veeti on valmis lähtemään uuteen kotiin jossa kaverikissa olisi mukava muttaparin viikon totuttelun jälkeen viihtyisi  ainoanakin mirrinä. Ota yhteys  sijaiskotiin tekstiviestillä 0440519490 tai email piskis@mbnet.fi jos voit tarjota Veetille kodin.
löytöpaikka Kuopio / Nilsiä, Vuotjärvi 

 

KIS16 Vuotjärven TOPI       piskis-sijaiskoti   0443653520 
   
löytöpvm 02.11.2016 rotu eur/ luovutettu 13.04.2017
kissa       X uros        X omistajalle       
koira          naaras          uusi koti koeajalle
muu     leikattu  22.11.2016    lopetus/ syy
tuntomerkit alle 1v ikäinen  lyhytkarvainen mustaturkkinen valkolaikkuinen  kesy poikakissa TOPI 
erityistiedot Topi on nuori hoikka poikamirri joka on talteenotettu marraskuun alussa Vuotjärven talteenottokohteesta. 
Leikattu, rokotettu, sirutettu ja loishäädetty. Topilla oli napatyrä joka korjattiin leikkaamalla kastraation yhteydessä, haava on jo täysin parantunut.
On sisäsiisti kesyhkö ja vaikka vierastaa uutta paikkaa ja uusia ihmisiä niin antaa välillä silittää itseään. Tarvitsee vähän aikaa rohkaistua mutta
on erittäin "kehityskelpoinen" pienellä kärsivällisyydellä.
löytöpaikka Kuopio / Nilsiä, Vuotjärvi 

 

KIS16 Jälän MOLLI       piskis-sijaiskoti   0443653520 
   
löytöpvm 01.12.2016 rotu eur/ luovutettu (19.03.2017)
kissa       X uros         X omistajalle       
koira          naaras         uusi koti koeajalle
muu     leikattu  01.122016    lopetus/ syy
tuntomerkit ehkä 2-3 v ikäinen valkoturkkinen mustalaikkuinen kookas uroskissa 
erityistiedot Tämä mirri on mennyt laumansa viimeisenä  maalaistalon navettaan viritettyyn piskiksen loukkuun  Siilinjärven Jälällä . Mirri on samaa laumaa josta on useita mirrejä aiemmin otettu talteen niiden kuljeksittua  talojen pihoilla ja yövyttyä piharakennusten alla.  Mirri käytettiin heti talteenottopäivänä 01.12.2016  Paavon luona, jossa  leikkaus , rokotus , antibiootti , korvien puhdistus, loislääkitys  ja  mikrosiru. MOLLI on sijaiskodissa vielä arka sillä ei ole tottunut ihmisen kanssa lähikontaktiin mutta kesyyntyy pikku hiljaa.  ! Ota yhteys sijaiskotiin 0443653520 jos haluat  tarjota MOLLIlle kodin.  
löytöpaikka Siilinjärvi, Jälä, Siltasalmentie 

 

KIS16 Jälän SALLI       piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 08.11.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros         omistajalle       
koira          naaras         X uusi koti
muu     leikattu 11.11.2016       lopetus/ syy
tuntomerkit  nuori  lyhytkarvainen selkäpuolelta hopeanharmaa ja vatsapuolelta valkea tyttökissa  SALLI 
erityistiedot Tämä mirri on mennyt pientalon pihalle viritettyyn piskiksen loukkuun  Siilinjärven Jälällä . Mirri on varmaankin saman emon pentuetta josta on jo neljä jäsentä aiemmin otettu talteen niiden kuljeksittua viime keväästä lähtien  talojen pihoilla ja yövyttyä piharakennusten alla.  Mirri käytettiin  11.11.2016  Paavon luona, jossa ultraus ja kun ei ollut tiine niin leikkaus , rokotus , antibiootti , loislääkitys  ja  mikrosiru. SALLI  arastelee vielä kovasti ihmisseurassa mutta  tykkäisi varmasti olla  kaverikissana ! Ota yhteys sijaiskotiin tekstarina 0440519490 tai piskis@mbnet.fi jos sinulla on mirri, jolle SALLI  kelpaisi kumppaniksi. 
löytöpaikka Siilinjärvi, Jälä, Siltasalmentie 

 

KIS16 Jälän JULLE        piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 24.10.2016 rotu eur/ luovutettu 03.04.2017
kissa       X uros         X omistajalle       
koira          naaras          uusi koti koeajalle
muu     leikattu 31.10.2016       lopetus/ syy
tuntomerkit  nuori viime kesäinen   lyhytkarvainen selkäpuolelta hopeanharmaa ja vatsapuolelta valkea poikamirri  JULLE , jolta jouduttiin toinen silmä poistamaan sairauden ja vamman takia
erityistiedot Tämä mirri on mennyt supikoiraloukkuun  ja otettu  siitä talteen Siilinjärven Jälältä . Mirri on varmaankin saman emon pentuetta josta on jo kolme jäsentä aiemmin otettu talteen niiden kuljeksittua viime kesästä lähtien  talojen pihoilla ja yövyttyä piharakennusten alla.  Mirri käytettiin  31.10.2016 Paavon luona, jossa leikkaus ., rokotus , antibiootti , loislääkitys ja  myös mikrosiru. JULLE on sijaiskodissa utelias  vaikka ei sylikissaksi olekaan vielä kesyyntynyt ja tykkäisi varmasti olla  kaverikissana ! Ota yhteys sijaiskotiin tekstarina 0440519490 tai piskis@mbnet.fi jos sinulla on mirri, jolle JULLE kelpaisi kumppaniksi. HUOM; Jullen oikeaan silmään on ilmaantunut vakava silmävaurio, joka tutkittiin 20.12 ja silmä jouduttiin poistamaan. Julle pärjää kyllä hienosti yhdelläkin silmällä ! Mirri pääsi 3.4.2017 koeajalle kaverikissaksi ja alkutiedon mukaan pärjää niin hienosti että eiköhän jää sinne pysyvästi. 
löytöpaikka Siilinjärvi, Jälä, Selkärannantie 

 

KIS1Ahmapuron Alma    piskis-sijaiskoti   0440519490
   
löytöpvm 7.9.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros        omistajalle       
koira          naaras      X uusi koti
muu     leikattu 22.9.2016      lopetus/ syy
tuntomerkit valkoharmaa  emokissa ALMA  ( ja sen kaksi jo luovutettua valkoharmaata tyttöpentua, joista toinen on lyhytkarvainen LARU ja toinen pitkäkarvainen LIRU)
erityistiedot Hentorakenteinen koditon emokissa Alma lienee parivuotias sillä on tiettävästi tehnyt kerran aiemmin pennut maastoon.  Pennut ja emo saivat sijaiskodissa loislääkityksenä Axiluria sillä matoja oli kaikilla ja myöhemmin rokotuksen ja sirun laiton ( + Alman leikkaus ) yhteydessä  vielä Profender-liuoksen .  Ota yhteys tekstarina 0440519490 tai email piskis@mbnet.fi jos haluat tarjota kodin 19.11.2016 vielä ilman varausta olevalle  ALMA-emolle.
löytöpaikka Nilsiä ,  Nurmeksentie / Ahmapurontie

 

KIS1 Paukarlahden PAULA     piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm (16.6.2016) rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros          omistajalle       
koira          naaras         X uusi koti
muu     leikattu  08.07.2016       lopetus/ syy
tuntomerkit valkoturkkinen ruskeanharmaalaikkuinen  hento nuori naaraskissa 
erityistiedot Tämä arasteleva lähes pentuikäinen tyttökissa on  haettu Kuopion Kurkimäkeen Viikseen 16.6.2016 Leppävirran Paukarlahden Paalimäestä yhtenä pienen mirrilauman jäsenenä (mukana ollut  emokissa ja luovutusikäiset pennut ovat vielä Viiksessä )  Kukaan ei virallisen säilytysajan puitteissa ole ilmaantunut mirriä omistajana kyselemään joten mirri siirtyi 30. 6 Piskis ry:n hoiviin.  Mirri on utelias mutta vielä hyvin arka. 8.7 käytiin  eläinlääkärissä ultrattavana + leikkaus ym kun ei ollut  tiine. Ota yhteys tekstarina 0440519490 tai email piskis@mbnet.fi jos haluat tarjota tälle  mirrille kodin mieluiten toisen mirrin kaverina.
löytöpaikka Leppävirta, Paukarlahti, Paalimäki

 

KIS16 Hoikin Amanda   piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm (27.5.2016) rotu eur/ luovutettu pennut 12.8
kissa       3X uros        1X omistajalle       
koira          naaras        2X uusi koti
muu     leikattu emo 11.8   lopetus/ syy
tuntomerkit pentumaisen nuori ruskeanharmaaturkkinen täplikäs naaraskissa ja kaksi n 3 vrk ikäistä valkoharmaata pentua ( tyttö ja poika) 
erityistiedot Tämä hento tyttökissa on ilmaantunut Siilinjärven Hoikissa maalaistalon varastorakennukseen tehden heinäpaalien väliin kaksi pentua  n 23.5.2016 . Mirri, jolle on nyt annettu työnimeksi AMANDA, saatiin 27.5 yön yli loukkua vahdittua talteen ja piskis-sijaiskotiin Kuopioon kun aiemmin samana yönä pennut otettiin ensin koppaan emon houkuttelemiseksi loukkuun. Mirri on vielä vähän arasteleva mutta sallii pentujensa hoidon ilman vastustusta ja on tyytyväinen kun ei tarvitse jättää pentuja ruuan etsimiseksi.  Nyt Amanda saa hoivata pentujaan rauhassa luovutusikäisiksi  ( n elokuun puoliväliin) jossa vaiheessa Amanda käy leikattavana ja toivoo saavansa itselleenkin mukavan turvallisen kodin. Ota yhteys tekstarina 0440519490 tai email piskis@mbnet.fi jos  haluat tarjota tälle  mirrille tai sen pennuille kodin. Pennut luovutettiin 12.8 mutta leikkisä ja utelias vielä vähän ujosteleva Amanda on edelleen 14.03.2017  sijaiskodissa odottamassa mukavaa kotia.
löytöpaikka Siilinjärvi, Hoikki, Nevapurontie

 

KIS16 Laitisenmäen Noora & Karttulan Tom  piskis-sijaiskoti     0443653520   
   
löytöpvm (Noora 01.11.2014, Tom 09.2015?) rotu eur/ luovutettu
kissa      2X uros         X omistajalle       
koira          naaras         X uusi koti  
muu     leikattu Noora 11.11.2014         lopetus/ syy
tuntomerkit ihmisrakas valkoharmaa Noora lienee talteenotettaessa ollut reilusti alle 1v ja nyt on vajaat kolmevuotias. Tom-katti tuli erityissyistä sijaiskotiin ja nyt Tom&Noora ovat ylimpiä ystävyksiä ollen lähes aina vieretysten. 
erityistiedot Noora- mirri on pyydystetty kymmenen mirrin lauman jäsenenä loukulla talteen maalaistalon pihapiiristä talon isännän pyynnöstä hänen sairastuttuaan.  Valkoharmaa Tom on aikuinen leikattu ja loishäädetty (rokotuksesta yli vuosi, ei sirua) ikäarvio5+. Harmaa valkea Noora n.3v leikattu ja loishäädetty tyttö. kumpikin sisäsiistejä, leikkisä ja energisiä, tuttujen ihmisten paijauksista tykkäävät, eivät viihdy sylissä, mutta viereen tulevat rapsutettavaksi ja jaloissa nukkuvat.  Nooralle ja Tomille voi tarjota vain yhteistä uutta kotia , sillä niiden yhteiseloa ei haluta enää rikkoa, ota yhteys  0443653520. jos voit tarjota niille mukavan turvallisen kodin 
löytöpaikka Noora : (Kuopio ) Nilsiä, Laitisenmäki 

 

KIS16 Konnuksen OSSI      piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 14.03.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros       X omistajalle       
koira          naaras        uusi koti
muu     leikattu 17.03.2016   lopetus/ syy
tuntomerkit pitkäkarvainen mustaturkkinen nuori tullessaan leikkaamaton poikakissa, jonka turkki oli  paikoittain pahasti takkuuntunut. 
erityistiedot Tämä poikamirri on haettu valvontaeläinlääkärin pyynnöstä kakkoskeikalla talteen  ison leikkaamattoman mirrilauman jäsenenä. Mirri käytettiin  17.03.2016 Paavon luona eläinlääkärissä, jossa turkkia oli paikoin parturoitava takkujen takia ;  mirri  leikattiin , loislääkittiin ja sai myös rokotuksen . Ossi-mirri on vielä varautunut ihmisiin nähden mutta utelias, joten kesyyntyy kun saa tarkkailla tilannetta riittävän kauan. Ossi sihahtaa muodon vuoksi mutta ei ole kertaakaan koettanut purra tai raapaista kun on saanut tulehduslääkitystä päivittäin.  Kodin tarjouksia sisä- ja kaverikissan rooliin ( aikaa myöten viihtyisi ainoanakin kissana) otetaan  vastaan piskis@mbnet.fi tai tekstarina 0440519490.
löytöpaikka Leppävirta, Konnuksentie 

 

KIS16 Konnuksen OSMO      piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 14.03.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros       X omistajalle       
koira          naaras        uusi koti
muu     leikattu 17.03.2016   lopetus/ syy
tuntomerkit pitkäkarvainen mustaturkkinen nuori tullessaan leikkaamaton poikakissa, jonka turkki on erittäin pahasti huopaantunut ihoon kiinni  
erityistiedot Tämä poikamirri on haettu valvontaeläinlääkärin pyynnöstä kakkoskeikalla talteen  ison leikkaamattoman mirrilauman jäsenenä. Mirri käytettiin  17.03.2016 Paavon luona eläinlääkärissä, jossa Paavo joutui tekemään lähes pari tuntia töitä parturoidessaan turkin irti ihosta. Mirri  leikattiin , loislääkittiin ( korvapunkit täyttivät korvat melkein reunoja myöten) ja sai virtsatie- ja hengitystietulehdukseen antibioottia. Osmo sihahtaa muodon vuoksi mutta ei ole kertaakaan koettanut purra tai raapaista kun on saanut tulehduslääkitystä päivittäin. Mirri on vielä hyvin varautunut vieraisiin ihmisiin nähden mutta utelias, joten kesyyntyy kun saa tarkkailla tilannetta riittävän kauan.  Kodin tarjouksia sisä- ja kaverikissan rooliin otetaan  vastaan piskis@mbnet.fi tai tekstarina 0440519490.
löytöpaikka Leppävirta, Konnuksentie 

 

KIS16 Konnuksen Lelly       piskis-sijaiskoti   0440519490
   
löytöpvm 05.03.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       1X uros         omistajalle       
koira          naaras        X uusi koti
muu     leikattu 07.03.2016  lopetus/ syy
tuntomerkit valkeaturkkinen mustalaikkuinen mustahäntäinen  alle 1v tyttökissa
erityistiedot Tämä  mirri on haettu valvontaeläinlääkärin pyynnöstä talteen  ison leikkaamattoman mirrilauman jäsenenä. Lelly- nimetty mirri on 7.3 leikkautettu kun ei ultrauksen mukaan ollut vielä tiineenä ja sai samalla rokotuksen + loislääkityksen, joten olisi valmis lähtemän heti uuteen kotiin. Lelly ei ole vielä ihan sylikesy mutta ei täysin arkakaan ja viihtyisi sekä kaverikissana että pienen totuttelun jälkeen myös ainoana mirrinä. Tiedustelut piskis@mbnet.fi tai tekstarina 0440519490 
löytöpaikka Leppävirta, Konnuksentie 

 

KIS16 Konnuksen Oskari    piskis-sijaiskoti   0440519490
   
löytöpvm 05.03.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       1X uros        X omistajalle       
koira          naaras         uusi koti
muu     leikattu 07.03.2016  lopetus/ syy
tuntomerkit punavalkea kesyhkö poikakissa, joka lienee aiemmin talteenotetun Aleksin velipoika.
erityistiedot Tämä  mirri on haettu valvontaeläinlääkärin pyynnöstä talteen  ison leikkaamattoman mirrilauman jäsenenä. Oskariksi nimetty mirri on 7.3 leikkautettu ja sai samalla rokotuksen + loislääkityksen, joten olisi valmis lähtemän heti uuteen kotiin. Oskari ei ole vielä ihan sylikesy mutta ei täysin arkakaan ja viihtyisi mieluiten  kaverikissana mutta ehkä pienen totuttelun jälkeen myös ainoana mirrinä. Oskari tykkää osallistua siivoukseen huitomalla roskia pyyhinlastan edellä. Tiedustelut piskis@mbnet.fi tai tekstarina 0440519490 
löytöpaikka Leppävirta, Konnuksentie 

 

KIS16 Jälän ESSI        piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 19.02.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros         omistajalle       
koira          naaras         X uusi koti
muu     leikattu 23.02.2016    lopetus/ syy
tuntomerkit  nuori ehkä 2v naaraskissa, jolla on vatsapuolelta valkea ja selkäpuolelta ruskeanharmaa lyhytkarvainen turkki
erityistiedot Tämä mirri on otettu loukulla talteen Siilinjärven Jälältä mirrin kuljeksittua jo viime kesänä pentujensa kanssa  kodittomana  talojen pihoilla ja yövyttyä piharakennusten alla. Omistajaa ei ole lähitaloista löytynyt. Muutama viikko sitten samalta alueelta talteen otettu poikamirri Sasu lienee tämän kimulin viime kesäisiä pentuja. Essi kävi 23.2  Paavon luona ja kun ei ollut tiine niin leikkautettiin ja sai antibioottipistoksen virtsatietulehdukseen +loislääkityksen  Ota yhteys sijaiskotiin tekstarina 0440519490 tai piskis@mbnet.fi jos olet kiinnostunut tarjoamaan Essille kodin. 
löytöpaikka Siilinjärvi, Jälä, Selkärannantie 

 

KIS16 Konnuksen Nestori       piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 06.02.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros        X omistajalle       
koira          naaras        uusi koti
muu     leikattu  09.02.2016   lopetus/ syy
tuntomerkit Nuori, ehkä alle 1v lyhytkarvainen valkomusta poikamirri ; työnimenä Nestori .HUOM. on paljon paljon hennompi miltä tässä kuvassa näyttää.
erityistiedot Tämä poikamirri on haettu valvontaeläinlääkärin pyynnöstä talteen yhtenä ison leikkaamattoman mirrilauman jäsenenä. Mirri käytettiin  09.02..2016 Paavon luona eläinlääkärissä, jossa leikattiin, rokotettiin ja loislääkittiin joten olisi nyt heti valmis lähtemään koeajalle uuteen kotiin jossa toivoisi pääsevänsä mirrikaverin seuraan.  Kodin tarjouksia otetaan  vastaan piskis@mbnet.fi tai tekstarina 0440519490.
löytöpaikka Leppävirta, Konnuksentie 

 

KIS16 Konnuksen Tino       piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 06.02.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros       X omistajalle       
koira          naaras        uusi koti
muu     leikattu  09.02.2016   lopetus/ syy
tuntomerkit talteen haettaessa ehkä n 9kk ikäinen mustaturkkinen pitkäkarvainen poikamirri, jolla on työnimenä TINO. Nyt 14.3 2017 Tino on siis hieman alle 2v.
erityistiedot Tämä poikamirri on haettu valvontaeläinlääkärin pyynnöstä talteen  ison leikkaamattoman mirrilauman jäsenenä ja käytettiin  09.02..2016 Paavon luona eläinlääkärissä, jossa leikattiin, rokotettiin ja loislääkittiin. TINO on sijaiskodissa vähitellen kesyyntynyt vaikka ei ihan aina antaudukaan sylikissaksi mutta on valmis  lähtemään koeajalle uuteen kotiin jossa toivoisi pääsevänsä  mirrikaverin seuraan . Pitkäkarvainen Tino ottaa kodin tarjouksia  vastaan piskis@mbnet.fi tai tekstarina 0440519490.
löytöpaikka Leppävirta, Konnuksentie 

 

KIS16 Jälän SASU        piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 08.01.2016 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros        X omistajalle       
koira          naaras        uusi koti
muu     leikattu  15.01.2016       lopetus/ syy
tuntomerkit  nuori 2015 kesän pentu valkeaturkkinen harmaalaikkuinen poikamirri ( SASU ja kuvassa näyttää todellista isommalta)
erityistiedot Tämä mirri on otettu loukulla talteen Siilinjärven Jälältä mirrin kuljeksittua viikkojen tai jopa kuukausien ajan kodittoman oloisena talojen pihoilla ja yövyttyä piharakennusten alla. Omistajaa ei ole löytynyt kyselemällä eikä netissäkään ole jo aiemmin ilmoitettu tätä mirriä kadonneeksi. Mirri käytettiin pe 15.01.2016 Paavon luona, jossa leikkaus, antibiootti ja loislääkitys mutta rokotus otetaan vasta antibioottikuurin loputtua . Sasu on sijaiskodissa erittäin leikkisä ja  riehakas vaikka ei sylikissaksi olekaan kesyyntynyt mutta tykkäisi varmasti olla kaverikissana ! Ota yhteys sijaiskotiin tekstarina 0440519490 tai piskis@mbnet.fi jos sinulla on mirri, jolle leikkisä Sasu kelpaisi kumppaniksi. 
löytöpaikka Siilinjärvi, Jäläntie 

 

KIS15 Kaavin Senni         piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm n15.11.2015 rotu eur/ luovutettu
kissa       X uros       omistajalle       
koira          naaras       X uusi koti
muu     leikattu 15.01.2016        lopetus/ syy
tuntomerkit hento nuori tai nuorekas ruskeanpunavalkea tyttömirri
erityistiedot Tämä mirri on otettu loukulla talteen Kaavin taajaman läheltä paikasta , jossa oleilee muitakin ilmeisesti kodittomia mirrejä. Mirri oli ensin Kaavilla talteenottajansa luona alkaen kesyyntyä ja siirtyi sitten  hoitoon talteenottajan tutun luo Varkauteen mutta ehkä pelkäsi siellä kookkaita koiria niin, että "taantui" uudestaan araksi joten haettiin  29.12.2015 piskis-sijaiskotiin Kuopioon.  Senni-mirri kävi 15.01.2016 Paavon luona eläinlääkärissä ( ultraus ja kun ei ole tiine niin leikkaus + hengitystietulehdukseen antibiootti; rokotus annetaan myöhemmin tikkien poiston jälkeen) . Sennille ilmaantui haavatyrä josta syystä oli operoitava uudestaan 29.01.2016.  Senni on hyvin leikkisä yksilö ja varsinkin iltaisin tykkää heitellä hiiri- ja palloleluja. Lähetä viesti piskis@mbnet.fi tai tekstari ( 0440519490 ) jos olet kiinnostunut tarjoamaan mirrille uuden kodin joko ainoana tai kaverimirrinä .
löytöpaikka Kaavi, Niemelänmäentie 

 

KIS15 Tuusniemen Liinu    piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 23.10.2015 rotu eur/ luovutettu
kissa        X uros         omistajalle       
koira          naaras       X uusi koti  
muu     leikattu 27.10.2015 lopetus/ syy
tuntomerkit hopeanharmaavalkeaturkkinen  hyvin hentorakenteinen nuori n 2-3v tyttökissa  
erityistiedot Tämän mirrin on tarkastuseläinlääkäri ottanut huostaan yhdessä mustavalkean uroksen ja kolmen harmaasävyisen naaraskissan kanssa  Tuusniemen taajaman läheltä, jossa mirrit ovat asustelleet vanhassa saunarakennuksessa.  Mirrit ovat melkoisen kesyjä. Liinu kävi muiden mukana 27.10 eläinlääkärissä ( leikkaus, rokotus, antibioottipistos, loislääkitys, korvien puhdistus ) ja nyt olisi valmis lähtemään uuteen kotiin jossa olisi hyvä olla mirrikaverikin .  Kyselyt piskis@mbnet tai tekstari 0440519490.  
löytöpaikka Tuusniemi, taajaman lähialue

 

KIS15 Tuusniemen SAKU (Uuno)    piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 23.10.2015 rotu eur/ luovutettu
kissa        X uros        1X omistajalle       
koira          naaras        uusi koti  
muu     leikattu 27.10.2015 lopetus/ syy
tuntomerkit mustavalkeaturkkinen  tullessaan leikkaamaton nuori n 2 v ( ehkä vasta hieman yli 1v)  uroskissa (SAKU / Uuno) ja leikkisyyden perusteella voi olla paljon nuorempikin 
erityistiedot Tämän mirrin on tarkastuseläinlääkäri ottanut huostaan yhdessä neljän harmaasävyisen naaraskissan kanssa  Tuusniemen taajaman läheltä, jossa mirrit ovat asustelleet vanhassa saunarakennuksessa.  Mirrit ovat melkoisen kesyjä. Saku kävi muiden mukana 27.10 eläinlääkärissä ( leikkaus, rokotus, antibioottipistos virtsatietulehdukseen, korvien puhdistus), joten nyt voisi  lähteä uuteen mukavaan kotiin joko ainoaksi tai kaverikissaksi .  Kyselyt piskis@mbnet tai tekstari 0440519490.  Huom. Saku on kesy ja ihmisrakas saatuaan parin pv ajan tutustua uuteen kotiinsa!
löytöpaikka Tuusniemi, taajaman lähialue

 

KIS15 Siilin Parkkilan MORRI    piskis-sijaiskoti   0440519490 
     
löytöpvm 01.09.2015 rotu eur/ luovutettu
kissa     X uros        X omistajalle       
koira          naaras         uusi koti   
muu     leikattu    15.09.2015   lopetus/ syy
tuntomerkit tumman-ja vaaleanharmaa tabbykuvioinen  lyhytkarvainen uroskissa, jolla on valkea leuanalus, vatsa ja tassujen päät. 
erityistiedot Tämä mirri on ilmestynyt Siilinjärven Koivusaaren Parkkilantien varrella maalaistalon pihapiiriin jo talvella oleillen tyhjillään olevassa navetassa. Talon vanha emäntä on antanut  mirrille ruoka-apua ja nyt   MORRI-nimen emännältä saanut mirri on Kuopiossa piskis-sijaiskodissa irjan luona. MORRI on vielä varsin sypäkkä tarjoten tassua ja ladellen tsatsatsaata mutta on silti olemukseltaan nopeasti kesyyntyvä kun sattuu sopiva koti kohdalle.  Morri varmistui pojaksi ja 15.9 oli edessä  kipaisu Paavo-tohtorin luona leikattavana + samalla rokotus, loishäätö ja antibioottipistos.  Talteenottopaikan vanha emäntä olisi halunnut ottaa Morrin pysyvästi luokseen tuttuun paikkaan  oman mirrinsä kaveriksi mutta muualla asuva jälkikasvu ei  tätä ole vielä hyväksynyt. Ota yhteys sijaiskotiin piskis@mbnet.fi tai tekstarilla 0440519490 jos haluat tarjota Morrille kodin vaikkapa maalla kotikissana, jolla on hiirestysoikeus sitten kun on kunnolla kotiutunut.
löytöpaikka Siilinjärvi, Koivusaari, Parkkilantie 

 

KIS15 Karttulan Satu    piskis-sijaiskoti   0440519490 
   
löytöpvm 28.7.2015 rotu eur/ luovutettu pennut
kissa     X uros        omistajalle       
koira          naaras        X uusi koti   
muu     leikattu 11.09.2015   lopetus/ syy
tuntomerkit Punaturkkinen tabbykuvioinen ehkä n 3v tyttökissa
erityistiedot Tämä kolmen pennun  emomirri Satu on haettu talteen yhdessä toisen punaisen emon (  tämän viime syksyinen pentu Kati?) ja sen kolmen pennun kanssa  paikasta, josta jo aiemmin on haettu kuusi  luovutusikäistä pentua. Mirrin työnimeksi annettiin Satu ja mirri hoiteli myös Kati-emon kolme viikkoa vanhemmat pennut kuin omansa kun Katilla ei ollut voimia. Sadun omat pennutkin läksivät 9.-10.9 uusiin koteihin ja Satu kävi leikattavana  ( + loislääkitys ja rokotus + antibioottipistos ) 11.9.2015.  Toiveena on  koti sisäkissana ja vaikka  on elänyt mirrilaumassa ja sijaiskodissa tulee toimeen kaikkien kanssa niin viihtyisi parhaiten ainoana mirrinä .  Tiedustelut/ kodintarjoukset tekstarilla 0440519490 tai email piskis@mbnet.fi .
löytöpaikka Kuopio / Karttula, Karttulantie

 

KIS15 Kaavin Kössi    piskis-sijaiskoti    piskis@mbnet.fi  0440519490. 
     
löytöpvm 13.05.2015 rotu eur/ luovutettu
kissa     X uros       X omistajalle       
koira          naaras     uusi koti   
muu     leikattu 15.5.2015 lopetus/ syy
tuntomerkit valkopunainen nuoren oloinen poikakissa , joka  vähän aristeli toista etutassuaan mutta tassuhaava on nyt hoidettu. Huom kuvassa näyttää paljon todellista isommalta.
erityistiedot Tämä vielä arka poikamirri, joka nyt sai työnimen KÖSSI, on saatu 12.-13.5 yön aikana loukulla kiinni Kaavin Kortteisilta, jossa mirri on oleillut aiemmin kiinni saadun punavalkoruskean tiineen Katri-tyttökissan  kanssa.. Mirrit lienevät yhden lähistön leikkaamattoman emokissan viimekesäisiä pentuja ja tiettävästi muita pentuja ei ole maastossa . Tämä mirri kävi pe 15.5 eläinlääkärissä leikattavana ja rokotettavana ja  sai etutassunsa haavaan antibioottipistoksen joten  Kössi voisi heti lähteä uuteen kotiin totuttelemaan kotikissana oloa. Laita sähköpostia piskis@mbnet.fi tai tekstari 0440519490 jos olet kiinnostunut tarjoamaan Kössille hyvän kodin kaverikissana.
löytöpaikka ( Kuopion koillispuolen maaseutu), Kaavi, Kortteinen

 

KIS15   Mustavirran Niki  & Viki  piskis-sijaiskoti 0440519490 
   
löytöpvm 17-20.02.2015 rotu eur luovutettu 20.04 Tiki
kissa     3X  uros       3 omistajalle       
koira          naaras       uusi koti Tiki   
muu     leikattu 23.2.2015    lopetus/ syy
tuntomerkit kolme harmaaturkkista tabby- ja raitakuvioista talteenotettaessa leikkaamatonta poikakissaa iältään ehkä 8kk-2v, joista yksi, Tiki, on 20.04.2015 saanut uuden kodin mutta nämä kuvissa olevat pojat Niki ja Viki odottelevat vielä kodintarjouksia. 
erityistiedot tämän mirrilauman kantamirrejä on ilmestynyt  viime kesänä Alapitkän Mustanvirrantien varrella iäkkään pariskunnan luo ja asettunut tyhjillään olevaan navettaan.  ( v 2014 keväällä otettiin talteen 10 mirriä myös tyhjästä navetasta n 1,5 km päässä tästä paikasta eli taatusti jossain lähistöllä on se kantamirripaikka, jonne näitä harmaita mirrejä syntyy ja lähtee vaeltamaan kun kaikille ei riitä ruokaa eikä tilaa ). Aiemmin otettiin  tästä jo 10 mirriä talteen mutta sen jälkeen ilmestyi vielä neljä (4) yksilöä. Isäntäpariskunta on ruokkinut mirrejä ja ollut niiden kanssa sen verran, että eivät ole täysin ihmisarkoja. Nämä pojat , joille on annettu työnimiksi Niki, Tiki ja Viki, käytettiin ma 23.2 leikattavina , loislääkittävinä ja korvien puhdistuksessa ja nyt  olisivat  valmiit lähtemään uusiin koteihin.  Lähetä kysely piskis@mbnet.fi tai tekstiviesti  (0440519490) sijaiskotiin jos haluat tarjota jollekin   pysyvän kodin joko ainoana tai kaverimirrinä !
löytöpaikka Lapinlahti / Alapitkä, Mustanvirrantie 

 

KIS15   Mustavirran mirrit  piskis-sijaiskoti 0440519490 /0451340221
 
löytöpvm (10.01.2015) rotu eur luovutettu 2p+4t
kissa     10X  uros       3 omistajalle       
koira          naaras        7 uusi koti      X
muu     leikattu 13-14.1.2015      lopetus/ syy
tuntomerkit 10 mirrin lauma, jossa on harmaita, valkoharmaita, musta ja punaturkkinen yksilö. Leikkausten yhteydessä selvisi, että laumassa on kolme (3) urosta  ( yksi n 2v, kaksi n 6kk) ja seitsemän (7) naarasta ( kaksi alle 2v ja viisi n 6kk) , joten olipa hyvä saada ne pois maastosta, sillä muutaman viikon sisällä naaraat olisivat olleet varmasti tiineinä ja kesään mennessä kohteessa olisi ollut ehkä lähes 30 pentua ! 
erityistiedot tämän mirrilauman kantamirrejä on ilmestynyt  viime kesänä Alapitkän Mustanvirrantien varrella iäkkään pariskunnan luo ja asettunut tyhjillään olevaan navettaan  jonne yksi emo on tehnyt pennut (4-6pentua?) , jotka nyt ovat n 6kk iältään. Isäntäpariskunta on ruokkinut mirrejä ja ollut niiden kanssa sen verran, että eivät ole täysin ihmisarkoja. Lauman kasvun estämiseksi he ovat pyytäneet apua ja 10.1.2015 Piskis ry:n toimesta koko joukko saatiin kerralla talteen.  Mirrit käytettiin Rakki&Katti / Paavon luona vk 3 aikana ( 13.-14.1.2015) ja kun ultraamalla varmistui, ettei naaraistakaan yksikään ollut vielä tiineenä, ne saatiin leikkautettua . Samalla puhdistettiin mirrien korvat, jotka olivatkin todella täynnä kuivunutta punkkitöhnää ja punkkeja; loislääkitys annettiin myös niskanahkaan kaikille. Mirreistä ylärivin vasen  siirtyi eläinlääkärikäynnin jälkeen Virven luo  (  0451340221  odottelemaan uusia kotejaan ja muut ovat vielä irjan luona (0440519490)  Lähetä kysely piskis@mbnet.fi tai tekstiviesti  sijaiskoteihin jos haluat tarjota jollekin jäljellä olevista neljästä  mirreistä ( 1p,3t ) pysyvän kodin!
löytöpaikka Lapinlahti / Alapitkä, Mustanvirrantie 

 

KIS14 Pulkonkosken Varma   piskis-sijaiskoti  0440519490   
     
löytöpvm 17.04.2014 rotu eur/ luovutettu
kissa    X uros        X omistajalle        
koira          naaras       uusi koti        
muu     leikattu 05.05.2014 lopetus/ syy  
tuntomerkit Mustavalkea n 5kk poikakissa  Varma  . Mirrien ikäoletusta on alennettu sillä nyt mirrien liikkuessa näkyy, että eivät ole vielä yli 6kk. HUOM Varmaa luulin ensin tytöksi sillä ns pompuloita ei hännän alta hipaistessa tuntunut mutta 5.5 selvisi, että onkin poikakissa mutta omistaa piilokivekset!
erityistiedot

Maaningan Pulkonkoskelta maalaistalon pihapiiristä on tarkoitus 17.4 alkaen ottaa talteen n 15 mirrin lauman jäsenet. Nämä mirrit ovat tiettävästi käytännössä kesyjä, sillä talon isäntä on niitä koko ajan ruokkinut ja mirreistä osa yöpyykin sisätiloissa. 

Ensi käynnillä mukaan saatiin viisi nuorta mirriä ja yksi poikapentu. Varma kävi 5.5 leikattavana ja piilokivesten takia leikkaus oli vähän isompi. Ota yhteys sijaiskotiin (tekstari tai email) 0440519490 piskis@mbnet.fi  jos haluat tarjota uuden kodin .

löytöpaikka Kuopio, Maaninka, Pulkonkoski

 

  v 2011  KADONNUT KISSA       Iisalmen  MIKKI  piskis-yhteys   0440519490  tai piskis@mbnet.fi
   
katoamispvm 09.2011 rotu eur/ puolipitkäk luovutettu
kissa      X uros        X omistajalle       
koira          naaras         uusi koti      
muu     leikattu      lopetus/ syy  
tuntomerkit selkäpuolelta ruskehtavanharmaa , vatsapuolelta valkea pitkäkarvainen poikakissa
erityistiedot Tämä mirri,  MIKKI,  on syksyllä 2011 päässyt autokolarin yhteydessä karkuun  Iisalmen keskustan lähellä  Parkatissa ja koska mirri ei ole loukkaantunut kolarissa, on todennäköistä, että on edelleen elossa. Onko joku saanut mirrin kiinni mutta ei ole ilmoittanut asiasta vaikka etelä-Suomessa asuva omistaja on koko ajan aktiivisti ilmoitellut  lehdissä , netissä ym tuntomerkit kissan löytämiseksi? Voi myös olla, että mirri on edelleen kaupunkimaastossa asustellen puutalojen perusmuurien sisäpuolella, jossa  lämpötila pysyy pakkasillakin ehkä siedettävänä. Oletko nähnyt tämän kissan liikkuvan jossain Iisalmen kaupungin alueella tai tiedätkö, onko mirri jonkun hoivissa? Mirrille laitetaan loukku heti jos /kun saadaan havaintotietoja, missä mirri ehkä oleilee.  Ilmoita havaintosi tai muut tietosi mirristä  puh 0440519490 tai piskis@mbnet.fi
katoamispaikka Iisalmi, Parkatti  ( nyt todennäköisesti keskustassa)

 

digitunnus  2011  KIS11 CICERO     KADONNUT    ilm 0440519490
   
katoamispvm (22.08.2011) rotu eur/ luovutettu  
kissa     X uros     omistajalle        
koira           naaras       X uusi koti      
muu       leikattu        X lopetus/ syy  
tuntomerkit hopeanharmaanpunertava/valkea alle 3v tyttökissa, jolla on erityisen pehmeä turkkikarva.
erityistiedot tämä leppoisa ja leikkisä tyttömirri on omistajansa vakavan parantumattoman sairauden takia pikaisesti vailla uutta kotia. On tähän asti ollut yhden aikuisen mirrinä mutta luonne on niin seurallinen ja mukava, että tuskin vierastaa vilkkaampaakaan perhettä vaikka ei juuri tykkää sylissäolosta. Mirri siirtyi 26.8 Piskis ry:n vapaaehtoiseen sijaiskotiin ja on tullut heti hyvin toimeen kodin omien mirrien kanssa , joten uudessa  kodissa voi olla myös mirriseuraa.  HUOM. Ciceron onnistui heti tuloaan seuraavana yönä pujottautua kapeaksi lukitun tuuletusikkunan raosta ulos ja surffailee nyt jossain   ulkosalla   Ciceroksi oletetusta mirristä on saatu useita havaintoa Kelloniemen Touvitieltä ja Luotsitieltä ;  mutta  ei ole Cicero-mirriä saatu kiinni vaan loukusta löytyi siamilaiskissan näköinen poikakissa, joka sekin on ollut tiettävästi viikkoja ulkosalla.  Cicerosta pyydetään ilmoittamaan  puh 0440519490  olipa nähty missä tahansa Kuopion alueella tuntomerkkejä muistuttava kissa irrallaan! sillä mirri on voinut kulkea mihin suuntaan tahansa .   Lokakuussa 2012 on  saatu viimeksi viestejä Ciceron näköisen mirrin liikkeistä Kelloniemessä . Toivottavasti joku on saanut Ciceron kesytettyä kissakseen sillä edes tassun jälkiä ei enää ole näkynyt. 
katoamispaikka Kuopio, ( Saarijärvi b-alue, Saarijärventie ) 

  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suonenjoen seudun virallisen löytöeläinsuojan pitäjä on 1.12.2013 vaihtunut ja yhteys on nyt 040 7228996/Aija Oksanen. 

https://www.facebook.com/sisasavonloytoelaimet

 

 

NILSIÄ Haluna        löytöeläinsuoja Pitkänen 040 4789772
       
löytöpvm koko ajan rotu eur luovutettu  
kissa       useita     uros        X omistajalle        
koira       naaras        X uusi koti       
muu      leikattu          lopetus/ syy  
tuntomerkit Siilinjärven alueen löytöeläinten hoitosopimus on 2011 alusta siirtynyt Nilsiän Halunalle os Korpelantie 22, 73350 Haluna, sijaitsevaan suojaan , jonka toiminnasta vastaa Paavo Pitkänen ja jossa talteen otettuja tai löydettyjä pentuja  ja nuoria aikuisia kissoja on  koko ajan odottamassa kysyjiä ; 
erityistiedot mirreille toivotaan tarjottavan turvallisia koteja kaupunki- ja taajamaoloista ja erityisesti maalaistaloihin, sillä useat ovat olleetkin maaseutuoloissa, joten  hiirikannan hoito olisi hallinnassa.
löytöpaikka Siilinjärven ja  Nilsiän seutu

 

digitunnus  2014    HEI KAIKKI KISSAN OMISTAJAT :
       
tuntomerkit ottakaa mirreistänne digikameralla ( niitähän on joka toisella ihmisellä, joten lainatkaa tuttavalta jos ei omaa kameraa ole ) ainakin kolme kuvaa  helpottamaan tunnistusta karkaamisen varalta : yksi kuva suoraan edestä niin, että naaman ja rinta-ja vatsa-alueen kuviot näkyvät ja kaksi suoraan  molemmilta sivuilta , niin, että kyljet ja tassutkin näkyvät.  Esim. harmaatiikerikuvioisten ja lähes mustien mirrien tunnistaminen on  omistajallekin hyvin vaikeaa ilman valokuvia, joihin voi mirrin naaman ja turkin kuvioita verrata. Myös polkuanturoiden ja kuonon väri on hyvä merkitä muistiin.

 

Kaupunkiin muuttaneet uudet opiskelijat , joilla olisi aiempaa kokemusta kissalemmikeistä kotoaan mutta eivät voi ottaa vielä pysyvää omaa mirriä, olisivat erittäin tervetulleita  sijaiskoti-ihmisiksi edellyttäen, että ns rillutteluvietti ei ole ylivoimaisen voimakas ja asuinolot ovat sellaiset, että mirrilläkin on tilaa. Lähetä sähköpostilla tietosi / kysymyksiä   piskis@mbnet.fi , niin vastaamme mitä sijaiskoti-ihmiseltä odotetaan, jos haluat kokeilla millaista on olla sijaiskotina tai haluat  tarjota  talteenotetuille uusia koteja!

 

Siilinjärven alueen löytöeläinten hoitosopimus on 2011 alusta siirtynyt Nilsiän Halunalle os Korpelantie 22, 73350 Haluna , puh 040 4789772 sijaitsevaan suojaan , jonka toiminnasta vastaa Paavo Pitkänen 

 Pieksämäen eläinsuojeluyhdistyksen  sivuilla (sivujen ylläpito ei aina toimi )  Pieksämäen eläinsuojeluyhdistys ry  on kuvat Pieksämäen seudulta löydetyistä kotia vailla olevista lemmikkieläimistä, joten käypä katsomassa ja ota yhteyttä, jos Kuopion tienoilta et etsimääsi löydä ; ehkäpä  jokin niistä tuntuu olevan juuri se, jota olet harkinnutkin lemmikiksesi. . 

Katso myös Linkit-kohdasta Joensuun ja Varkauden eläinsuojeluyhdistysten yhteystiedot ja kysy omaksesi heillä olevia kodittomia lemmikkejä (niistä ei ole erikseen tietoja, joten kysy suoraan suojien numerosta)..

Takaisin etusivulle