SUOJAN SIJAINTI

 AUKIOLOAJAT

 TOIMINTAPERIAATE

Vuosi 2013

KUOPION KAUPUNGIN PIENELÄINSUOJAN SIJAINTI

Kuopion kaupungin ympäristökeskuksen ylläpitämä , löytöeläinten väliaikaiseen säilytykseen tarkoitettu pieneläinsuoja, jonka hoidosta vastaa sopimuksen perusteella 10.11.2003 alkaen Savisaaren Ratsastuskeskus Oy , sijaitsee Niuvantien varrella olevassa Savisaaressa  , jonne on rakennettu ratsastuskeskuksen maneesin vastapäätä erillinen n 75 m² kokoinen rakennus tätä toimintaa varten.

 Päivystävän eläinlääkärin vastaanoton toimipiste on  TUHATJALKA-eläinlääkäriasemalla ( = Haapaniemellä keskuskentän eteläpäässä Pallokadun  varrella).  

talli@savisaari.com

AUKIOLOAIKA

Löytöeläimiä otetaan vastaan ja luovutetaan omistajille joka päivä n klo 8 - 18  mutta tuonti- / hakuaika on sovittava suojanhoitajan kanssa ensin puhelimitse.

PUHELINNUMERO  on   0400 - 564 662  (myös tekstiviestillä voi tehdä ilmoituksen löydetystä / kadonneesta eläimestä)

Poliisilla on avaimet suojalle mutta heillä ei ole automaattisesti velvollisuutta  toimittaa löytöeläimiä suojalle..

PIENELÄINSUOJAN TOIMINTAPERIAATE

Eläinsuojelulain 15§:n mukaan kuntien velvollisuus on järjestää alueellaan omistajiltaan eksyneiden, muiden toimesta löydettyjen tai täysin hylättyjen lemmikkieläinten säilytys ja hoito 15 vuorokauden ajaksi talteenotosta.

Tänä aikana omistajilla on mahdollisuus kysellä lemmikkiään ja käydä se hakemassa pieneläinsuojasta , jolloin peritään erikseen määritetty hoitomaksu (X mk/vrk). Ellei eläimen omistajaa ilmaannu, voidaan eläin tuon kahden viikon jälkeen luovuttaa laillisesti uudelle vastuuntuntoiselle isäntäperheelle eläinkohtaisesti sovittavaa lunastushintaa vastaan tai jos uutta kotia ei löydy, eläin voidaan lopettaa.

Mikäli eläin on vakavan sairauden tai loukkaantumisen takia niin huonossa kunnossa, että paranemiselle ei perustoimenpitein ole edellytyksiä, eläin joudutaan lopettamaan eläinlääkärin antamalla nukutuspiikillä. Isoja hoitotoimia (leikkauksia , kipsauksia ym) ei voida pieneläinsuojaan tuoduille lemmikeille tehdä, sillä kunnallisen eläinlääkärin työaika ei niihin riitä.

Löytöeläinsuojan hoidosta vastaavan yrityksen ja kaupungin välisen sopimukseen ei kuulu eläinten haku tai vienti muutoin kuin erittäin painavista syistä ja tuolloin peritään erillinen kilometrikorvaus ajokustannuksia varten. 

Näiden kotisivujen avulla pyritään tehostamaan ihmisten tietoa löytöeläinsuojan olemassaolosta niin, että  tervettä lemmikkieläintä ei enää jouduttaisi lopettamaan vaan että niille löytyisi entinen tai uusi turvallinen koti lemmikkiä kaipaavien perheiden luota. Tässä tiedottamisen tehostamisessa jokainen voi olla apuna kertomalla löytöeläinsuojasta ( facebook-sivut) ja  Piskis ry:n ylläpitämistä  facebook- ja kotisivuista tuttavilleen. Jos olet harkinnut lemmikkieläimen hankintaa ja haluat antaa löytöeläimelle kodin, ota heti , jo ennen 15 vrk:n määräajan umpeutumista,  yhteys sopimusperusteiselle eläinsuojalle tai Piskis ry:n sivuilla mainittuihin piskis-sijaiskoteihin  ja tarjoa  turvallinen koti jollekin kodittomalle lemmikille. 

Tavallinen eläimistä välittävä "siviili-ihminen" on muutenkin tärkein löytöeläinten suojelija sillä lähes kaikki suojaan tuodut lemmikkieläimet tulevat sinne yksityisten henkilöiden aktiivisuuden ansiosta heidän havaittuaan eksyneeltä vaikuttavan eläimen liikuskelevan lähialueillaan. Kiitoksia Teille kaikille !

  Takaisin etusivulle